Like A Dream
Hello fellas!

Nurfarahain Haziqah. Dip in Office Management & Technology (UiTM Pahang). Deg in Office System Management (UiTM Puncak Alam).


Entries About


Scream!


Credits!

Template: Nurul AtiQah
Basecodes: Ainabillah Shafie
Others:   


Setahun hanya sekali.


Maaflah, jika aku dilabel seperti biskut. Kejap update kejap tak update.

Segala urusan pelajaran tak dapat dielakkan. Alhamdullilah, semuanya berjalan lancar. Kecuali untuk beberapa perkara, seperti laptop aku rosak brahhhhhh. Kecewa dia bagai di himpap batu besar, penat lelah nak dapatkan sesuatu benda tapi bila benda tu tak boleh di baiki, HANCUR HATI!

Berbalik kepada title, setahun hanya sekali. Raya? Ulangtahun perkahwinan? Deepavali? Chineese New Year? Kelahiran anak? Oh tidak, aku nak bercakap tentang hari jadi aku.

Ya, jatuh pada harini. 8 October 2012. Umur 19 tahun. Muda, ya. Sangat muda.

5 October lepas, aku balik ke KL. Sebab nak sambut birthday bersama keluarga dan dia. Pun juga nak sambut anniversary kami pada 6 October.

I thought he was going to pickup me at Pekeliling after I arrived, but something happened. I understand though because its about his father.

So I make my own way with tears to Sushi King. Pahang - KL - Sushi King.

Pelik, langsung tak ada call, text messages, whatsapp. Bis kami tak on time tu so guane nak bbm. Haish

Tu yang buat hati bertambah kecewa. Mendayu-dayu je rasa. Tak tipu.

Tiap kali balik mesti busy. Tak pertikaikan, balik memang nak jumpa keluarga, dan juga dia. Tapi selalu dia takada masa. Terpisah dengan 8 jam perjalanan, bila ada peluang tak dapat siapa tak kecewa. Kan?

Tapi aku tak salahkan benda, benda yang tak dapat di elakkan, kita kena buat.

Nak dipendekkan cerita, lepas ke Sushi King aku balik. Mandi, solat, tidur. Mula-mula sebenarnya pelik sedikit dengan susun atur rumah, kemas semacam, siap hidang marshmallow dengan chocolate dip gitu. Apalah sebenarnya akan jadi ni. Lepas tu aku terjaga, mama kata ada orang nak jumpa kat depan.

Aduh, malas nak sarung seluar sebab tengah pakai boxer, akhirnya, dengan mamai, sarungkan seluar, pergi tengok siapa dekat depan, rupanya, budak bunchet pegang kek jerit "happy birthday"

Terkejut? Ya. Terkedu? Ya. Terharu? Opkos.

Tapi aku malu, sebab tu sorok belakang pintu.

Tapi sebenarnya aku puas, sebab dapat lepas rindu jumpa abi, walaupun kejap, cuma aku ni tak reti bersyukur.

Terima kasih mama and abi, planned this thing a week before i flew back to KL.

Mama, thank you for raising up a problematic daughter like me. I know I'm the one who usually comes up with problem. No matter what, InsyaAllah, I'll try to fulfill your wishes.

Abi, thank you for the love, the care, the miss, the responsible and everything. I know I am not easy to handle, but Alhamdullilah, you're strong enough to hold, to still believe in me, and to never let go because of my weakness.

I want to build a new life with them. Taknak sesiapa pergi dari family ini. InsyaAllah.

I won't let go, until the end.

Akan aku sentiasa menulis cerita mengukir rindu dan mencurah kasih untuk Allah, keluarga dan dia. Takkan aku berhenti berdoa untuk kesenangan semua.

Thanks friends for the wishes!