Like A Dream
Hello fellas!

Nurfarahain Haziqah. Dip in Office Management & Technology (UiTM Pahang). Deg in Office System Management (UiTM Puncak Alam).


Entries About


Scream!


Credits!

Template: Nurul AtiQah
Basecodes: Ainabillah Shafie
Others:   


Susah ke nak hormat orang tua?

As far as yang korang tahu, aku kerja dekat tempat lama aku, Sushi King :)

Okayy, dekat sana aku kerja dengan kawan aku, gelaran F sudeh :)

Okay, si F ni, hanya service crew biasa, dan sekarang dia dah diundertaking sebagai Cashier (konon nanti lama-2 naik pangkat ke cashier)

Baru undertaking, tapi duduk je dekat Cashier. Tak kira fullhouse ke tak, dia akan lekatkan bontot dia dekat cashier.

Hello, kau masih service crew kot~ Aku time undertaking cashier aku takde aa terhegeh-2 nak ke Cashier macam kau.

Dia elok dekat dapur tengah buat air, dengar je sesiapa sebut "ARIGATOGOZAIMAS", lari terus ke Cashier. Apa yang anda kejar sebenarnya?

Dalam life, takde benda yang bila goyang telur dapat duit bro, semua kena susah, termasuklaa kerja.

And then dekat tempat kerja aku ada casual worker, tukang basuh pinggan semua. Satu umur dia pertengahan, satu dah tua.

Yang tua tu apa dia tau? Kau ajar elok-2 sikit tak boleh ke? Ni kau tengking dia, kau suruh dia buat kerja kau sebagai seorang service sedangkan dia ada kerja. Fikir pakai otak laa wehh. Kau duduk lepak je, and even if kau nak suruh dia, suruh elok-2 laa babi! Aku tahu aku bukan baik mana, tapi aku pantang kalau orang tua kena maki hamun tengking semua.

Kau dah besar, kau dah boleh fikir. Sebab tu haritu aku tengking kau, dan sebab tu jugaklah, apa yang kau suruh dia buat, aku akan buat, sebab apa, aku kesian laa sial. Walaupun dia orang bawahan, dia still orang tua, and all you need to do is to RESPECT HER!

WE EARN RESPECTS BY RESPECTING EACH OTHER

Fikir dalam-2 aa. Aku tension doh sebenarnya, dengan yang tak cukup staff, dengan kau buat kedai tu macam bapak kau punya. Apedehal laa? -.-