Like A Dream
Hello fellas!

Nurfarahain Haziqah. Dip in Office Management & Technology (UiTM Pahang). Deg in Office System Management (UiTM Puncak Alam).


Entries About


Scream!


Credits!

Template: Nurul AtiQah
Basecodes: Ainabillah Shafie
Others:   


321 Cinta ♥





HAHA, aku taktahu ah. Maybe semua dah tengok cerita ni kankankan? Tapi aku baru tengok cerita ni harini. Ahaks.

Haha. Sini aku share sipnosis cerita ni k? :)

Sam seorang gadis yang berpewatakan kasar seperti lelaki yang baru sahaja berpindah untuk menyambung pelajaran di sebuah kolej. Dia bertemu semula dengan kawan baik semasa sekolah iaitu Fariz di situ. Dalam masa yang sama, Sam mula ditakut-takutkan dengan fakta bahawa dengan sikap kasarnya itu, dia akan ditakuti oleh semua lelaki dan dia akan bersendirian sampai mati.

Ini Secara kebetulan, Sam terserempak dengan Nazril, lelaki idaman seluruh kolej. Dia tercabar dengan sikap Nazril yang hanya melayan perempuan cantik sahaja menyebabkan dia tekad untuk memikat Nazril. Pelbagai peristiwa yang melucukan dan romantis berlaku sepanjang usaha Sam untuk memikat Nazril termasuk cuba merubah penampilan dan sikap kasarnya. Dalam masa yang sama, hubungan Sam dengan bapa tirinya dan adik tirinya, Mimi juga semakin pulih dan erat. Akhirnya, Nazril jatuh cinta dengan kesungguhan Sam apabila Sam sanggup membantunya untuk menguruskan rumah anak yatim yang dibinanya.

Sam juga sanggup mengajar anak-anak yatim itu dengan caranya yang tersendiri. Namun, rupa-rupanya Fariz selama ini menyintai Sam dalam diam. Fariz meluahkan perasaannya pada Sam. Sam yang keliru dengan luahan Fariz itu cuba berfikir kembali tentang perasaan dirinya terhadap Fariz dan Nazril. Dan ketika Nazril pula meluahkan perasaan kepada Sam, Sam sedar dan yakin siapa sebenarnya yang harus dipilihnya.


Ni video trailer diaa :)







Tengok tarikh filem ni keluar dekat cinema. 16 Jun 2011, sekarang dah 14 August. Hihi, biarlah. Dekat Jengka ni cinema haram jadah takde langsung dol!

Haha, biarlah kalau aku nak tengok cerita ni. Haha, kalau kauorang nak tahu time aku tengok cerita ni aku rasa malu sangat-2 dengan perangai Sam tuu. At the same time rasa kelakar pun ada. Haha. Aku tekup muka aku dengan bantal tauuu tak. Haha, and ada lah gak part yang aku nangis. Haha.

Yelah sedih kot time Ayam tu cakap dia tunggu Sam, sampai part 8. Kelakar memang kelakar tapi air mata gua meleleh beb. Haha. Kesian dia.

Actually kalau aku ni muka tebal macam si SAM tu, aku akan beritahu AHBY yang aku suka dia sangat-2 walaupun si AHBY ni dah ada awek dekat UITM ni. Tapi aku malu >.< Bak kata orang malu bertnaya sesat jalan kankan?

Ahhh, sesat tak sesat jalan aku. Haha. Nak jadi macam Sam boleh? Huwaaaaa, dimana aku boleh dapat kekuatan seperti Sam tu? :')