Like A Dream
Hello fellas!

Nurfarahain Haziqah. Dip in Office Management & Technology (UiTM Pahang). Deg in Office System Management (UiTM Puncak Alam).


Entries About


Scream!


Credits!

Template: Nurul AtiQah
Basecodes: Ainabillah Shafie
Others:   


Tips Cara Mendapatkan Cinta Sejati ♥

K, aku dapat benda ni dari http://nuruashia.blogspot.com/2011/07/tips-cara-mendapatkan-cinta-sejati.html. Hihi, so aku nak share dekat kauorang yang MAYBE taktahu :)

  • Cinta harus direstui agama, hukum, keluarga & masyarakat
  • Tuhan telah memberikan anda jodoh, dan Dia akan temukan cinta anda dengan anda mencarinya
  • Cinta sejati tidak dapat dibeli dengan duit tetapi dengan pengorbanan
  • Bina dan jaga cinta yang anda ada hingga nafas terakhir selama-lamanya
  • Jangan jadi playboy/playgirl dan hindari playboy/playgirl
  • Jika tidak suka atau hanya menganggap itu adalah hubungan yang biasa saja jangan bercinta dengan orang itu kerana ia akan menyakiti hatinya.
  • Katakan cinta jika kita yakin dia adalah jodoh dari Illahi dan dia pasangan hidup kita
  • Carilah orang yang baik, setia, jujur dan cinta kepada kita.
  • Jangan bercinta/menikah sebelum dewasa (21 tahun ke atas)
  • Kejarlah cinta sampai ke negeri Cina, berjuanglah demi cinta. andai kata cinta itu gagal jangan putus asa, teruskan berjuang dan Jika dia adalah takdir anda, walau macam mana sekali pun dia akan menjadi milikmu.
  • Jangan pernah sakiti orang yang kita cintai dengan apa pun alasan
  • cintailah kerana diri dia bukan kerana harta mahupun rupa paras dan no free sex.



Amacam kawan? Hmm, actually kan ada satu benda jugaklah aku nak share dengan kauorang.

Zaman cinta aku. HIHI >.<

Actually zaman cinta aku dah lama terkubur. AlFatihah~ Aku pernah cakap benda yang sama dekat post aku sebelum ni.

Aku tunggu dan tunggu benda ni datang, coz benda ni tak payah dicari. Dia datang sendiri kankan?

Haha, aku kena sound sebab terlalu berpegang dekat benda ni.

Contoh :

**** : Pe, kepala you. You ingat benda ni nak datang bergolek-2 dekat you ke?

*** : Bangang, rupa dah ada. Pergi jelah, susah sangat. Jangan jual mahal doh

Haha, dahlah, sedap dengar aku kena kutuk en? Hmm, entahlah. Hihi, aku tahu dia dah odw datang, tapi aku jual mahal. Bukan apa, nampak tak yang dekat atas tu Jangan bercinta/berkahwin sebelum dewasa. 21 tahu bhai. Kena tunggu lagi 3 tahun ;D

Takpe, nak cipta sejarah single 5 tahun ;D