Like A Dream
Hello fellas!

Nurfarahain Haziqah. Dip in Office Management & Technology (UiTM Pahang). Deg in Office System Management (UiTM Puncak Alam).


Entries About


Scream!


Credits!

Template: Nurul AtiQah
Basecodes: Ainabillah Shafie
Others:   


Sakit,

Sakit, apa tu? Haha, begong. Sakit ni boleh di takrifkan sebagai banyak benda. Cth penyakit, kencing manis, darah tinggi dan macam-macam lagi.

Macam apa yang aku alami sekarang, macam kauorang taktahu plak, sakit hati. Hahaha. Apsal? Weh, aku pun taktahu, lately aku jadi kuat jealous, kuat sakit hati.
Nampak siswi menggedik dengan siswa pun aku nak jealous. ADUHAI, kenapakah? Jealous? Yelaah, maybe, aku ni mudah happy atas kebahagiaan orang lain, tapi beware sikit aa, aku juga kuat jealous akan kebahagiaan orang lain. Kenapa? Entahlaa weh. Aku tak dapat nak explain, maybe sebab pengalaman dulu-dulu. Benda dah lama, kenapalah perlu aku ingat. Aku pun taktahu. Haha, aku macam, budak bodoh. Weh Farah, kau dah masuk U kay, kau dah bergelar mahasiswi. Stop being childish. Hmm

Childish, maybe aku perlu buang sikap tu sebab aku makin lama makin dewasa, bukan makin mengecil. Aku memang pandai bercakap, haihh, buatnya? Entah bila entah nak melaksanakannya. Hmm, sakitnyaa. Agaknya penyakit ‘kesunyian’ ni memakan diri aku. Aku jujur tau, serious aku sunyi. Of course aa jealous bila tengok roommate aku bergayut semua. Tapi aku cuba elak benda tuu, banyak kali aku elak. Lagi2 roomate aku pun single, tapi scandal, alahai, then mulut pulak asyik nak bercerita, setiap kali aku dengar, aku tak beri perhatian pun. Aku bukan kurang ajar taknak dengar, Cuma benda ni bagi aku sakit hati. Sometimes aku fikir gak, PERLU ke aku jealous? Takkan, budak kecil je selalu berfikir macam tu. Aku diam diam gak, tapi aku sunyi sangat-sangat. Bukan aku desperate sangat nak boyfie, aku just, nak orang ambil berat pasal aku. Itu je, at least, kawan pun okay laa. Tak kira laki ke perempuan, hmm. Ya Allah :’(