Like A Dream
Hello fellas!

Nurfarahain Haziqah. Dip in Office Management & Technology (UiTM Pahang). Deg in Office System Management (UiTM Puncak Alam).


Entries About


Scream!


Credits!

Template: Nurul AtiQah
Basecodes: Ainabillah Shafie
Others:   


Dia panggil saya part 1,

Siapa dia?

Hmm, masa Minggu Destini Siswa, orientasi tersebut, hari terakhir aku dapat satu text. Salah numberlah. Dia panggil aku part 1.

Dia adalah pelajar UiTM Dungun intake tahun **, and umur dia sekarang **. Biarlah rahsia :)

Aku dah beritahu nama aku Farah, tapi dia still panggil aku part 1.

Selama aku text dengan dia, bukan selalu laa, dia selalu nasihat aku. Macam aku adik dia, aku cakap kenapa terlalu ambik berat dia akan cakap 'saya pernah alami apa yang awak tengah lalui sekarang lah part 1 :)'

Haihhh, aku macam serba salah dengan kebaikan dia. Dia teramatlah baik. Serius, dia akan tanya aku makan apa dan sewaktu dengannya.

Dan sampailah harini aku terasa hutang budi sangat dengan dia.

Dia : Salam, part 1, dah tidur ke?

Aku : Belum ngek, why why?

Dia : Esuk ada kelas?

Aku : Ada, pagi. Lepas tuu saya balik rumah dekat Selangor. Heee :P

Dia : Wokeh2, pukul berapa naik bas? Eh nanti sempat la awak merasa puasa dekat ITM kan part 1?

Aku : Haaaa, tahu takpe. Mesti penat

Dia : Biasalahhh. Part 1 ada credit tak ni?

Aku : Ada

Dia : Berapa?

Aku : RM 2 lebih. Hee, asal tanya?

*mesej masuk 6012******** telah berkongsi RM10 dengan anda melalui......

Aku : Kenapa transfer? Susah2 je. Part 1 tak mintak pun :'(

Dia : Dah transfer dah. Pasni boleh bergayut dengan bf, nak bercinta ke apa ke itu hak part 1. Tapi INGAT! Ada amanah lagi yang part 1 perlu pikuldemi harapan mak and ayah

Aku : Thanks, part 1 akan guna benda ni untuk manfaat part 1 je tau. Part 1 tak sukalah makan budi orang macam ni :'(

Dia : Saja je. Kesian, saya pernah alami semuanya part 1. Amik jela, halal dunia akhirat

Aku : Part 1 taktahu nak balas budi awak macam mana :'(

Dia : Ya Allah, bukannya part 1 yang mintak, saya yang bagi kan? Jangan rasa serba salah.



Dan kami terus text. Terima kasih tau, walau aku taktahu nama kau siapa, aku anggap au macam abang aku sendiri :')