Like A Dream
Hello fellas!

Nurfarahain Haziqah. Dip in Office Management & Technology (UiTM Pahang). Deg in Office System Management (UiTM Puncak Alam).


Entries About


Scream!


Credits!

Template: Nurul AtiQah
Basecodes: Ainabillah Shafie
Others:   


Walaupun bekerja,

Haha, kauorang tahukan aku start kerja dekat sushi king jumaat lepas? Nak update blog pun macam sempat tak sempat je.
Haha, today aku sempat sebab aku tidur dekat rumah tokwan aku.

Masa dulu aku adalah gak sekali sekala datang sushi king, makan dekat sana. Time tu, junior cook dia si abang fauzi tu kot, adalah gak pandang-pandang. Tapi time tu maybe sebab malu kot, sekarang aku dah kerja situ, baru sehari dua hari kerja aku layan diaorng semua (ms lily, lilla, ram, prabin, ammrz, mirah, kak wawa, abng fauzi) macam aku dah lama kenal diaorng. Haha. Memang kalau first-first tengok diam je, pergi dekat belakang dekat dapur kau tahulah perangai diaorng macam mana. Macam setan! Haha, tapi aku have fun sesangat.
Masa aku first day kerja aku dah kena buli :'(

First lilla baling aku kubis, kalau baling terkena bontot aku macam kubis takpe, ni kena macam batu. Then baling tori karage, pantek! Kena dekat mata pulak tu. Panas lagi :'( Haha, aku merajuk kejap then dia pujuk. Aku tak kisahlah. Haha. Fauzi gelak je, machekini! Hmm, tapi kalau kerja dekat situ, kauorng tngk perangai-perangai nepal ni memang gelak sakan lah. Haha, memang lawak sangat-sangat. Manager dia pun baik, okay, sporting :)
Aku balik selalu pukul 11 malam, lepas cuci pinggan, buang sampah apa semua lah. Time closing tu yang best, basah-basah semua. Haha. Semua pinggan campak sana-sini. Haha.

Bila balik rumah pulak jangan cakaplah badan kau tak bau ikan, bau gilaaaa. Haha, nak naik lif pun segan kalau orang ramai. Nak naik tangga ngok kau tingkat 10 bhai. Balik soak baju dengan pencuci istimewa (aku cilok dekat sana) haha, putih berseri bhai baju aku. Then basuh tungu mesin then sidai. Penat kot, penat sangat-sangat.

*Tetapi, walaupun aku penat, tiap masa aku akan teringatkan kau. Tak pernah lupa. Kalau tengah rindu, tengah takde customer tu menyempat-menyempatlah buat-buat baca paper dekat belakang then tengok kau dekat phone aku yang tak seberapa tu. Entahlah, apa nak jadi ni, tertanya-tanya jugak kadang-kadang..