Like A Dream
Hello fellas!

Nurfarahain Haziqah. Dip in Office Management & Technology (UiTM Pahang). Deg in Office System Management (UiTM Puncak Alam).


Entries About


Scream!


Credits!

Template: Nurul AtiQah
Basecodes: Ainabillah Shafie
Others:   


Taktahulah

Apa sebenarnya kau nak? Baca blog orang pastu nak sibuk-sibuk? *aku pun sibuk blogwalking dekat tempat kau, tapi aku tak pun nak comment apa-apa pasal post kau. Ada? Kata dah besar? Cakap sendiri tak boleh?


-Susah nak cakap dengan orang yang tak pernah faham macam kau.
-Terlalu susah untuk explain benda/situasi sebenar dekat orang yang tak pernah nak faham macam kau.

Sebab kau takkan pernah faham sebab kau elakkan diri kau untuk faham. Kau pura-pura, kau ego. Jangan cakap orang, tapi kau memang. Satu persatu aku cakap kau dengar ye, kau terlalu fikirkan apa yang orang kata, apa tanggapan orang terhadap kau. Kau takut untuk jadi diri kau yang sebenar.
Sebab apa perangai aku buruk? Sebab aku tak perlu berlagak baik depan orang yang aku sayang, tak kiralah macam mana perangai aku.

Aku tak perlukan kehipokritan tu untuk menutup segala keburukan aku sebab aku KENAL diri aku siapa, dan aku tak perduli apa orang kata termasuk kawan aku apa pandangan diaorng terhadap aku, sebab aku adalah aku. Walaumacammana corak atau gaya hidup aku pun, aku adalah aku.

Aku bukan takde kawan orang yang bertudung, aku ada je. Aku bukan takde kawan dengan orang yang alim, aku ada je. Sebab apa diaorang boleh terima dan tak malu? Sebab aku jadi diri aku, walau macam mana sekalipun diri aku. Dan aku rasa kau tahu, manusia berubah. Tapi memakan masa.

Kalau kau tahu dia perlukan perubahan, ubahlah dia. Tolonglah dia, bukan lagi mengumpat, kutuk-kutuk, condemn pasal dia.

Yes, berubah menjadi yang lebih baik adalah satu kewajipan. Jangan pandai suruh orang buat, letakkan diri kau dekat tempat diaorang dulu. Rasa apa yang diaorang rasa dulu, baru cakap.

Jangan terlalu fikir tanggapan oranglah, mulut siapa-siapa pun kita mana boleh tutup? Mulut siapa je?

Jaga air muka? Air muka orang yang berkata-kata tu akan jatuh dulu sebelum kau, kau tahukan Yang Esa selalu tetapkan yang terbaik terhadap hamba-hambanya walaupun dia murka. So?

Aku bukan nak bebel, aku terkilan. Kau cakap macam tu, nampak sangatlah en takde langsung aku dalam hati kau.
Takpe, aku faham.

Kau teruskanlah hidup kau, aku tahu, sebenarnya boleh je kau lupakan aku, cari pengganti aku. Tapi bila kau bosan, baru kau cari aku. Aku tahu sangat, bila kau terkenang kejap je pasal kita, time tu kau cari aku. Benda ni takkan lama, tapi aku just nak ingatkan kau, janji kita takkan hilang tau.

I dont ask for anything from you. You don't ask anyhthing from me. But don't just start a conversation when you're bored. Im not just another contact in your phone, and if I am, please delete it, now.

Thanks because you've become a part of me, once, thanks a lot. I tak pernah nak dapat kesempatan ahh nak cakap terima kasih.

Dan satu je, jangan pernah sibuk dalam apa yang aku rasa. Sebab aku sendiri tahu, apa yang aku rasa, siapa yang aku sayang, dan sewaktu dengannya. Sebab kau takkan pernah faham. Faham?

*Kau tak faham sampai lagu dekat blog aku ni pun kau taktahu aku tujukan untuk kau